Langnau - Informatie voor speculanten en beleggers

                                                                                                                                                       An individual trader is free to wait for the best trading opportunities […] Remember, your goal is to          trade well, not to trade often.                                                                                         - Alexander Elder                                                                                                                                                      

Enkele feiten m.b.t. Aptose Biosciences.

Aptose heeft twee medicijnen in ontwikkeling: APTO-253 (fase 1b) en CG-806 (pre-klinisch). Het onderzoek naar APTO-253 werd in november 2015 door de FDA op ‘clinical hold’ gezet, omdat Aptose de samenstelling van het medicijn had veranderd. De reden hiervoor was dat de originele samenstelling ‘filter clogging’ tot gevolg had. Toen dat probleem leek te zijn opgelost, deden zich leveringsproblemen met het medicijn voor, zonder welke de hold er wellicht al niet meer was. Aptose zelf verwachtte dat de problemen in de tweede helft van 2017 zouden zijn verholpen. Het medicijn CG-806 heeft vorig jaar van de FDA de status ‘weesmedicijn’ toegekend gekregen. Deze status gaat gepaard met een bepaalde vorm van ondersteuning, die de ontwikkeling van medicijnen voor zeldzame ziektes financieel mogelijk/aantrekkelijk moet maken. Op 14 juni kwam het bericht naar buiten dat Aptose een licentieovereenkomst met CrystalGenomics heeft getekend voor het recht om CG-806 in China te mogen commercialiseren. Aptose heeft nu wereldwijd de rechten in handen (m.u.v. Korea) om CG-806 te ontwikkelen en commercialiseren. Het bedrijf gaat hiervoor een aanbetaling doen aan CrystalGenomics van 3 miljoen dollar. 

Op 29 juni 2018 heeft Aptose laten weten dat de clinical hold op het onderzoek naar APTO-253 is opgeheven.

(26 november 2018):

Het fase 1b onderzoek naar APTO-253 dat op 29 juni van de clinical hold werd gehaald is weer opgepakt. Vandaag, 26 november 2018, maakte Aptose Biosciences wereldkundig dat de behandeling van de eerste patiënt begonnen is. Dan is het nu wellicht ook interessant om eens te vermelden om wat voor medicijn het eigenlijk gaat. APTO-253 remt de uiting van het c-Myc oncogen, een gen dat vaak wordt aangetroffen bij verschillende soorten kanker. c-Myc is een gen dat andere genen reguleert. Wanneer dit gen gemuteerd is, kan het kanker veroorzaken. In dat geval wordt het een oncogen genoemd. Het remmen van de genexpressie heeft groeiarrest (tot halt komen van de celcyclus en celdeling) tot gevolg, wat uiteindelijk tot zelfmoord van de (kanker)cel leidt, geprogrammeerde celdood, oftewel apoptose. Het medicijn gaat nu getest worden bij patiënten met recidiverende (terugkerende) en refractaire (onbehandelbare) hematologische maligniteiten. Een hematologische maligniteit is een vorm van kanker die in de cellen van het bloedvormende weefsel begint, zoals het beenmerg, of in de cellen van het immuunsysteem.

Wij wachten rustig de resultaten af.

Cannacord Genuity Growth Conference 2018 9 augustus 2018

http://ir.aptose.com/news-releases/news-release-details/aptose-biosciences-doses-first-patient-re-initiation-phase-1b