An individual trader is free to wait for the best trading opportunities […] Remember, your goal is to trade well, not to trade often. (Alexander Elder)       

5 december 2021

De tijdelijke CEO van Ampio (Macaluso is met ziekteverlof) had tijdens de vorige business update geen nieuws te melden, wat in dit geval slecht nieuws betekende en wat ertoe leidde dat de koers tientallen procenten heeft ingeleverd. Een deel van die daling is ook te verklaren door de algehele beursdaling i.v.m. de nieuw ontdekte covidvariant. Het enige bemoedigende wat hij te melden had is dat hij ervan overtuigd is dat Ampio volgend jaar een partnerschap zal aankondigen, 'rather sooner than later', dus eerder in de eerste dan de tweede helft van 2022. Naarmate het jaar vordert, zal deze dit vooruitzicht wel enige opwinding teweegbrengen, wat we hopelijk terug gaan zien in de koers. 


21 september 2021

Ampio heeft goedkeuring gekregen om in India de tweede trial met geïnhaleerde Ampion als behandeling voor longontsteking bij covidpatiënten te beginnen.


18 september 2021 

Omdat ik niet meer zo actief ben op mijn website, heb ik een eenvoudigere en goedkopere websitemaker aangevraagd en daarbij is (dankzij hostnet) veel oude data verloren gegaan. Ik heb wel het een en ander weten te behouden m.b.v. het cachegeheugen van Google. 

UCLE heb ik dit jaar met veel winst rond 90 cent verkocht. Momenteel heb ik ze niet in mijn porto. Het bedrijf vertelt al een paar jaar mooie verhalen, maar ze hebben nog niets laten zien. Bovendien kampen ze nog steeds met omzetproblemen i.v.m. de covidcrisis en staat nu zelfs de continuïteit van de onderneming op het spel: The Company recorded a net loss of $663,561 for the three months ended March 31, 2021 and had an accumulated deficit of $11,804,164 as of March 31, 2021, which raises substantial doubt about its ability to continue as a going concern. […]'For the next twelve months, we anticipate we will need approximately $5,000,000 in additional capital to fund our business plans. 

Ampio heeft enkele covidonderzoeken lopen (toepassing Ampion bij longontsteking), die tot nog toe allemaal uitstekende resultaten hebben laten zien. De resultaten van de laatste OAK-trial (zie tabblad Ampio Pharmaceuticals) zijn vorige week "ge- unblind", d.w.z. kijken wie  een placebo heeft gehad en wie Ampion. De resultaten waren positief en het bedrijf wil nu een BLA-aanvraag gaan indienen. Als die aanvraag eenmaal is ingediend, denk ik dat we zes maanden later een antwoord kunnen verwachten. 

SESN heeft dit jaar in februari een BLA-aanvraag heeft ingediend, die de FDA zes maanden later op 13 augustus met een Complete Response Letter beantwoordde: de BLA voor Vicineum kon in zijn huidige vorm niet worden geaccepteerd. De FDA deed verdere enkele aanbevelingen voor aanvullende data en analyses. SESN wil nu zo snel mogelijk een Type A ontmoeting met de FDA plannen om de vervolgstappen te bespreken. The FDA schedules a Type A meeting with the sponsor within 30 days after the request. Die ontmoeting zal waarschijnlijk geen ongunstig resultaat opleveren, er worden afspraken gemaakt over het vervolgtraject, waarna het bedrijf vervolgens met het bericht zal komen dat er een nieuwe trial gaat worden uitgevoerd. SESN had op 30 juni 2021 151,1 miljoen dollar in kas. De cashburn in 2020 was 36 miljoen dollar. In geval van een nieuwe trial gaat die cash burn flink omhoog. Ik wil de komende maanden een keer een positie innemen, uiteraard zo laag mogelijk, ik zit te denken aan 32 cent. Dat lijkt overmoedig, maar het is niet onmogelijk. Ik hanteer dan de anti-beleggingsmethode, die inhoudt dat je eigenlijk geen aandelen wilt kopen, tenzij de koers zo laag staat dat je feitelijk gratis geld laat schieten. Afhankelijk van het sentiment en de ontwikkelingen kan ik hoger gaan mikken. Als ik SESN koop, gaat het een trade worden, geen investering.

Ik heb dit jaar een grote positie in Bitcoins ingenomen. Door de crash in het voorjaar kwam ik op een groot verlies te staan, maar doordat ik tijdens de daling bleef bijkopen, heb ik mijn aankoopkoers met tientallen procenten verlaagd en sta ik inmiddels weer op winst. 

Ik heb tevens grote posities in Shell en Nanobiotix