Langnau - Informatie voor speculanten en beleggers

                                                                                                                                                       An individual trader is free to wait for the best trading opportunities […] Remember, your goal is to          trade well, not to trade often.                                                                                         - Alexander Elder                                                                                                                                                      

Wat een geweldig jaar was het! Voor beleggers althans… Ik heb iets meer dan 100% rendement behaald. In mijn rendementsverslag van 2019 heb ik uitgelegd waarom ik eind 2019 Novacyt had gekocht. Toen halverwege januari 2020 voor ieders ogen de covidcrisis in China zich begon te ontvouwen en Novacyt fabrikant van coronatests bleek te zijn, kwam een aantal heldere geesten op het Ponziforum op het idee om voorbereidingen te treffen voor een wereldwijde uitbraak. Ik sloeg dus flink in bij Novacyt en bouwde tegelijkertijd enkele andere posities af. Binnen een maand had ik alle Novacyt verkocht; de AEX maakte de grootste val sinds 1987, maar ik maakte juist de grootste sprong ooit en stond in een klap weer volledig in het groen. Over de grote rijkdommen die ik met dit fonds aan me voorbij heb laten gaan, hoef ik het niet te hebben. Het tweede succes heb ik behaald met Shell, waar ik in het begin meerdere keren mee heb getrade en dat ik later op zijn weg richting de 100 procent Fibonacci retracement naar ~10 euro bleef volgen, onderwijl gestaag bijtankend. Q4 2020 heb ik ten slotte iets boven de 16 euro mijn positie gesloten.                

De grootste klapper heb ik gemaakt met Ampio Pharmaceuticals, die dit jaar bekendmaakte dat hun artrosemiddel mogelijk ook kon worden ingezet bij covidpatiënten. Inmiddels zijn er al enkele resultaten binnen en die zijn uitermate gunstig. De CEO van Ampio zei 14 januari in een nieuwsbericht het volgende:   

“We’ve received amazing feedback from healthcare providers about the improvement seen in patients receiving inhaled Ampion”  

Als ik de winst had genomen, was dit mijn best presterende fonds van 2020 geweest. Maar hoewel ik met mijn tradepositie aardig wat heb verzilverd, is Ampio, doordat de koers toch nog halveerde vanaf het hoogste punt, op nr. 2 geëindigd.

Dit jaar heb ik beheerster gehandeld dan vorige jaren, d.w.z. verliezen niet te lang laten doorlopen en op tijd, en zo nodig gestaffeld winst nemen. Met mijn bitcointrackers ben ik door deze omzichtigheid echter veel geld misgelopen. Die voorzichtigheid is bij bitcoins niet geheel onterecht, althans voor een leek en afgaand op de grafiek. Bij Shell had ik daarentegen gerust met mijn gehele positie de rit naar minimaal 16 euro kunnen uitzitten. 

Kiadis was een meevaller dit jaar. Ik heb er een of twee keer mee gehandeld, maar had mijn positie ongewijzigd aangehouden, en toen het bedrijf werd overgenomen, heb ik mijn verlies weten te halveren.

Quantum Genomics was een van de fondsen die ik eind januari heb afgebouwd en in februari lager heb teruggekocht. De verwachte aankondiging van een partnerschap en vervolgens de daadwerkelijke aankondiging zorgden voor grote stijgingen, waar ik goed gebruik van heb gemaakt. Ik heb nog steeds een positie, want de finale mogen we dit jaar verwachten.

Mijn verliezen zijn relatief klein gebleven (UCLE is bovendien alweer groen), zeker vergeleken met de royale winsten. Het grootste verlies heb ik geleden met Fugro. Ik had een (te) grote speculatieve positie ingenomen, die ik vlak boven 3 euro heb gesloten, vanwege vrees voor een faillissement.

Met APT (mondkapjes) heb ik veel te weinig verdiend, maar ik denk dat we dit jaar nog een kans krijgen. Biden will order masks on planes and trains, increase disaster funds to fight coronavirus (https://www.reuters.com/article/us-usa-biden-coronavirus-idUSKBN29Q15F)

US Nuclear Corporation is vanwege een lagere omzet als gevolg van de covidcrisis tientallen procenten gedaald. Die daling heb ik aangegrepen om mijn positie te verveelvoudigen, waardoor mijn gemiddelde aankoopprijs is gehalveerd en ik vandaag alweer op winst stond. Dit jaar verwacht ik een herstel van de operationele activiteiten en dus ook van de koers. Bovendien doen zich allerlei spannende ontwikkelingen voor binnen en om het bedrijf.

Voor volgend jaar heb ik aangegeven een groei te verwachten in de wapenindustrie, omdat ik Biden als een marionet zie in handen van de oorlogszuchtige deep state, maar ook de big tech bedrijven spelen een grote rol, zoals de verwijdering van Twitter van Donald Trump onlangs nog eens onmiskenbaar heeft aangetoond. Deze bedrijven zullen de komende jaren onder het bewind van Biden/Harris hun macht verder vergroten. Maar het gaat tegen mijn principes in om aandelen te kopen van Twitter, Facebook, Google, Amazon en ander censuurtechs. Door een investering in het Nederlandse 3D Hubs, dat deze maand wordt overgenomen door het Amerikaanse Proto Labs (PRLB), heb ik binnenkort aandelen van PRLB. De 3D printing markt is nog jong en kan een grote vaart gaan nemen. Verder blijf ik natuurlijk in Ampio Pharmaceuticals. De voorlopige resultaten zijn echt veelbelovend en ik verwacht dit jaar enorme stijgingen. Waarschijnlijk zal tevens de groene sector profiteren van Bidens 'verkiezing'.

Top 3

1. Novacyt

2. Ampio

3. Shell

 

Flop 3

1. Fugro

2. UCLE

3. Galapagos